maanantai 15. toukokuuta 2017

Pennut 4.4 päivää - ulkoilut ovat alkaneet

 ..."mä sanon sopimuksen irti..." tämä kuva oli pakko ottaa. Muut pennut olivat vielä Maggien luona, mutta hän päätti oma-aloitteisesti palata takaisin pentulaatikkoon. Normaalisti oma-aloitteisuutta ei ole...vaan houkuttelen pentuja muutaman kutsumalla ja loput joutuu yksitellen nostamaan takaisin.

Meidän pienet kuulat ovat aloittaneet ulkoilun varovaisesti pienin askelin. Eilen tutustuttiin takapihan terassille. Pennut uskalsivat osa mennä vähän pidemmälle ja osa tykkäsi pysyä ihan minun lähellä. Olihan se pieni järkytys kun yht'äkkiä pentulaatikosta aukeaa ovi pihalle ja sinne pitäisi uskaltaa mennä. 

Kaikki pennut tulivat kyllä itse omaan tahtiinsa pihalle. Laitoin pennuille rampiksi makuualustoja ja peittoja. Meillä on pari kynnystä ovesta ja sen vuoksi nämä pehmusteet tekemään pentujan liikkumisen helpoksi. He ovat kuitenkin vasta neljä viikkoa pieniä.
Pennuilla oli action viikonloppu. Heillä on käynyt vieraita viikonloppuna ja myös tänään he saavat vieraan. 

Pennut ovat koon puolesta hyvin tasaisia. Aluksi oli pieniä eroja, mutta nyt painot on tasaantuneet. Pennuille maistuu hyvin kiinteä ruoka. Maggie edelleen kärsivällisesti imettää vaikka pennut ovat jo aika rajuja kun hampaatkin on jo puhjenneet. Siinä vaiheessa kun Maggie kyllästyy nousee hän vain ylös ja kävelee pois. 


Tässä ensimmäiset ulos uskaltaneet. Kuvien laatu on mitä sattuu kun huomasin vasta myöhemmin, että minulla oli yökuvaus kamerassa, joten värit ei toistu ihan luonnollisesti. Etummaisena on punainen tyttö. 

 Täältä me tullaan. Nyt on luvattu sen verran lämmintä, että minun pitää alkaa kasaamaan pentuaitausta ulos ja myös suojata se katoksella. Ulkona pentujen motoriikka kehittyy hyvin kun saavat mielinmäärin leikkiä ja liikkua.Pakko vain uskaltaa tulla pihalle. Hienosti kaikki tulivat lopulta. Myös sisälle tultiin hyvin kun kutsuin pentuja.


Aika rientää niin nopeasti. Minulla on pentujen  nimiprojekti edelleen kesken. En ole ihan vielä päättänyt pentujen nimiä. He ovat kuitenkin G-pentuja.  Katsokaa nyt tuota nassua kuvassa - söpö on eikö vain. :)... taitaa olla George! Poika.
Tähän päätetään pikainen kuvapläjäys. Pennut pääsevät tänään ulos kun pääsen kotiin. Pieni sade ei haittaa koska he pysyvät edelleen niin lähellä taloa, että katos antaa suojaa. 
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille - Tina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti